(Magyar) Horvát C kategóriás tengeri hajóvezetői tanfolyam

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Évente 2-3 alkalommal, tipikusan tavasszal és ősszel szervezünk horvát C kategóriás tengeri hajóvezetői tanfolyamot (magyar és angol nyelven) Zadarban. A “C” Boat leaders’ Licence (Nemzetközi képesítés) kiterjesztése: nemzetközi, tehát minden tengeren érvényes / kereseti célú, alkalmas munkavállalásra vagy vállalkozás működtetéséhez / max 12 fő / motorosra és vitorlásra is / 30 BRT hajóméretig / tengeren a parttól korlátlan távolságig érvényes / tartalmazza a VHF rádiós képesítést.

Tematika: navigáció, COLREG, tengerrajz, hajó műszaki jellemzői, gépészet, környezetvédelem, tengeri jog, hajóvezetési ismeretek (elmélet és gyakorlat), VHF rádiózás, meteorológiai ismeretek, GMDSS alapismeretek, hajózási biztonság, elsősegély. Az elméletet magyar nyelvű tananyagból sajátíthatják el a jelentkezők. Érdemes letölteni a ‘Colregs: lights and shapes’ applikációt, ami gyakorlásra nagyon ajánlott. (Emellett van még a ‘vessel lights’, illetve több jó applikáció a témában.)

A részvétel feltételei:

  • betöltött 18. életév
  • útlevél vagy személyazonosító kártya
  • 2 db igazolványkép (3 cm * 3 cm)
  • orvosi vizsgálaton való részvétel (része a tanfolyamnak)

Program:

  • Csütörtök esti órák: Érkezés, szállás elfoglalása
  • Péntek: Reggel orvosi vizsgálat, elméleti órák egész nap
  • Szombat: Elméleti órák egész nap
  • Vasárnap: Délelőtt elméleti órák és délután fakultatív tanfolyam (nem kötelező, ismétlés és házi vizsga)
  • Hétfő: Délelőtt gyakorlati órák, kora délután vizsga

A következő tanfolyam: 2021. november 12-15.

További információ és jelentkezés: mederaron@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

A kezdő és nem gyakorlott vitorlázóknak inkább a horvát B tengeri jogosítványt ajánljuk, ami nálunk 2021 óta már online formában érhető el. Ezt a jogosítványt EU-n belül elfogadják (max 12 fő, max 30 BRT és a parttól 12 tmf-ig), soha nem jár le és nem kell orvosi vizsgálat sem.

 

Az egyik leginkább ajánlott vitorlás programunk: egyhetes adriai gyakorló / tanfolyam vitorlástúra (horvát B tengeri vizsgával).

Jó szelet!