(Magyar) Tengeri vitorlás tanfolyamok

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Adriai egyhetes tanfolyam / gyakorló vitorlástúrák (2019. szept. 7-14.)

20140928_144948Teljesen kezdők is jöhetnek. A tanfolyam célja, hogy minél többet vitorlázunk különböző körülmények között (mérföldgyűjtés), lesz például éjszakai vitorlázás is. A gyakorló vitorlástúra végén lehetőség van a horvát B típusú tengeri hajóvezetői jogosítvány megszerzésére is (ezt a jogosítványt EU-n belül elfogadják, soha nem jár le és nem kell orvosi vizsgálat sem). A hajó egy Beneteau 411-es  egytestű lesz (extrák: Spinnaker, AIS, Radar), ami ideális kezdők számára gyakorolni. A hét során a spinnaker (hátszél vitorla) kezelése is elsajátítható lesz tengeri körülmények között.

A következő tanfolyamaink időpontjai, ahol még vannak szabad helyeink: 2019. szept. 7-14. / okt. 19-26.   További információk és jelentkezés: aron.meder@vmg-yachting.hu e-mail címen és a +36 20 273 8423-as telefonszámon.

IMG_20141108_102836A horvát “B” hajóvezetői képesítés érvényes motoros és vitorlás hajókra, a tenger parti zónájában (12 tengeri mérföldig a beltenger határától, azaz kb. 20 km a legkülső szigetsortól, vagy ahol nincs ilyen a part előtt, ott a partvonaltól mérve) maximum 30 bruttó regisztertonna méretű hajókra. Ez nagyon nagy méret, kb. 20 métert jelent hajóhosszban, (tengeri hajóknál a hasznos belső űrtartalmat jelzik a hajólevélben) vagyis nagyon komoly méretű hajók is vezethetők ezzel a jogosítvánnyal. A vizsga szóbeli, sem írásbeli, sem gyakorlati rész nincsen. Egy alap tájékozottságot kérnek számon, amely minimum nélkül nem szabad kimerészkedni a tengerre hajóval. Vizsgatárgyak: kitérési szabályzat, térképismeret és alapfokú navigáció, hajók fény- és hangjelzései, vészjelzések, rádiós kommunikáció és segítségkérés szabályai. A vizsga horvát, angol és német nyelven történhet, főleg olyan feladatokat adnak, amihez nincsen szükség mélyebb nyelvtudásra (pl. térképműveletek.) A vizsga könnyű, mi a vizsgaanyagnál jóval több tudást adunk, illetve gyakorlati képzést is nyújtunk vitorlás hajón.

Horvátországban 3 méter hajóhossz felett legalább ezzel a “B” hajóvezetői képesítéssel kell rendelkezni, mind saját, mind bérelt hajókon, meghajtástól (vitorla vagy motor) függetlenül. Az okmányhoz nem kell orvosi vizsgálat és lejárati ideje sincsen. A jogosítvány nemzetközi és az EU területén belül elfogadják.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés