Rólunk

 

Szeretjük és megszerettetjük a vitorlázást!

VMG (Velocity Made Good) jelentése: a jó irányú sebesség

  • A szélviszonyok vagy egyéb akadályok miatt sok esetben nem lehet közvetlenül a célra tartani, a sebesség cél irányú komponense a VMG. Ez a vitorlások egyik fontos mutatója, ezt az értéket kell optimalizálni. (A GPS-en kijelezhető paraméter.) Szembeszél esetén, ha túl élesen megyünk, vagy ha nem tartunk eléggé a célra, a VMG kisebb az optimumhoz képest. Addig kell állítani az irányt és a vitorlákat, amíg nő a VMG. Amint csökkenni kezd, vissza kell állni az előző helyzetre…

Rolunk_ARON_02 Méder Áron, a VMG Yachting kitalálója és vezetője, vitorlásoktató, vitorlástúra szervező, szkipper, az Ocean Sailig SE elnöke. Áron a harmadik magyar szólóvitorlázó, aki az alig 6 méter hosszú tavi vitorlásával, Carinával kerülte meg a Földet. Az útja során szerzett élményeiről, tapasztalatairól a „Békét és szelet” című könyvében számolt be, amely hetekig a TOP10- es eladások között szerepelt. Földkörüli útja óta többek között az Adriáról elvitorlázott Ausztráliába csapatot vezetve (2010-12), illetve Mini 650-es vitorlás osztályban versenyzett nemzetközi óceáni versenyeken az Atlanti óceánon (2012-15). Amikor épp nem versenyez, vagy nem nagyobb túrákat szervez, vezet, az Adrián oktatja az érdeklődőket a tengeri vitorlázásra, egyhetes adriai gyakorló és tanfolyam túrák keretében.

 

Rolunk_KRISZ_02

Radivojevics Krisztián, a VMG Yachting kitalálója és vezetője, szkipper, vezetési tanácsadó. Nagyvállalatok tanácsadási feladatai mellett, a vitorlázás rajongója. Krisztián a Balatonon ismerkedett meg a kikapcsolódás ezen formájával, amely szerelem lett első látásra. Áronnal egy, az általa szervezett adriai gyakorló / tanfolyam túrán találkozott. A több hetes közös vitorlázás során rengeteg tudást, tapasztalatot kapott Árontól, amely gazdagította tengeri vitorlás élményeit. Egy ilyen közös adriai vitorlázás során született meg a VMG Yachting ötlete is.